Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Tv penge i Premier League

Selvom det efterhånden er længe siden, at de engelske hold har blandet sig i toppen af det europæiske selskab, er Premier League fortsat verdens bedste liga.

Dette skyldes interessen for ligaen og ikke mindst de mange TV-penge, som der uddeles hvert år i forbindelse med sæsonen. Premier League er nemlig den fodboldliga i verdenen, hvor det er dyrest at købe rettigheder til kampene, og det betyder også, at det er den liga i verdenen, hvor der uddeles flest TV-penge til de 20 Premier League hold.

Forskel i TV penge mellem Premier League og Championship

I sæsonen 2017/2018 var der intet mindre end 22.2 mia. kr. som skulle fordeles mellem de 20 hold i Premier League. I Premier League fordeles pengene ud fra tre forskellige puljer. Pulje A: hvor alle klubber får det samme beløb, Pulje B: som afhænger af placeringen i ligaen og Pulje C: der afhænger af antallet af viste kampe på TV.

I Championship er de mere solidariske, og derfor er der ikke flere penge, hvis du ender som nr. 3 i stedet for nr. 15. I stedet fordeles der et standard beløb til alle klubber på 17 mio. kr. mens de ligeledes får penge fra Premier League og sidst men ikke mindst, et beløb pr. kamp der vises i TV.

Da Newcastle rykkede op i sidste sæson, blev de tildelt 60 mio. kr. Det var penge fra TV, fra den solidariske bonus + pengene fra Premier League. Det beløb var blot 10 % af det, som de fik for deres 18. plads i Premier League året før.