Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Poker

Her på m-d-i.dk beskæftiger vi os med nyheder om gambling i almindelighed, hvilket primært betyder nyheder om kommende fodboldkampe og deslige, men også poker spil generelt har en stor stjerne her på redaktionen. Derfor har vi forfattet denne lynguide til internet poker, hvor du som ny spiller kan få et par gode råd til at komme i gang med poker på nettet.

Det kunne f.eks. være hvilken poker software du bør downloade, eller hvad du skal være opmærksom på, når du opretter en ny pokerkonto hos en udbyder.

Helt overordnet set er det tre trin til at komme i gang med at spille poker på nettet, og dem kan du læse mere om forneden.

 

Første trin: Vælg dit pokersite

Det siger næsten sig selv, at det første du skal bekymre dig om, er hvor du skal spille poker på nettet. Der findes et hav af pokersites online i dag, men heldigvis findes der kun et lille dusin sites med dansk licens, hvilket gør dit valg ualmindeligt meget lettere at træffe.

Hvis du bruger en søgemaskine som Google til at finde dit næste pokersite, vil du måske opleve, at du falder over et pokersite uden dansk licens, hvilket kan betyde skattepligtige gevinster for dig. Det kan også betyde, at du aldrig set en krone, når du trykker udbetal på kontoen, for utallige små lyssky pokersites er gået ned med flaget i de seneste par årtier.

Din absolutte sikkerhed som pokerspiller på nettet består i den danske licens fra Spillemyndigheden, som de seriøse, pengestærke og sikre pokersider selvfølgelig har anskaffet sig.

Vælg derfor et pokersite som Danske Spil Poker eller PokerStars, for blot at nævne et par af de pokersites, som har dansk licens. Tricket er, at være på udkig efter Spillemyndighedens logo på spiludbydernes hjemmeside, for finder du Spillemyndighedens logo, er det ensbetydende med skattefrie gevinster og 100% sikre spil.

 

Andet trin: Opret din konto

Når du har valgt dit pokersite, skal du i gang med at registrere dig som kunde/spiller, før du kan indbetale penge. Det fungerer ligesom hos en bank, hvor de skal kende din adresse og andre personlige informationer. Dette krav er selvfølgelig af lovmæssig karakter, for at spiludbyderne kan være med til at bekæmpe hvidvask af penge via online spil.

Det er selvfølgelig også til din fordel, at du registrerer din konto ordentligt, så der ikke er nogen problemer med at hæve pengene, når du en dag vinder den store gevinst i en turnering eller ved cash games bordene. Undgå at oprette en konto i et andet navn end dit eget, uanset hvilke motiver du måtte have, for det kan kun skabe problemer for dig selv senere i din poker karriere.

Der findes talrige eksempler på, at spillere som spillede under falske navne, har fået konfiskeret præmiepenge, så just don’t…

Brug også dit eget kreditkort til indbetalinger, da dine gevinster bliver udbetalt samme vej. Du vil kunne hæve til din bank også, men som minimum skal din indskud som regel tilbage samme vej som det kom ind. Brug derfor dit eget kreditkort, og ikke dine venners, når du skal indbetale.

 

Tredje trin: Aktivér din bonus

Når du er i gang med at indbetale til din pokerkonto, skal du være opmærksom på, at alle pokersites helt generelt tilbyder forskellige velkomstbonusser og særlige tilbud til nye spillere. Som regel er der en poker bonus af kontant karakter, hvor du ved at indbetale f.eks. $1000 kan få $1000 i bonus.

Hos nogle pokersites er dine velkomstbonus ikke nødvendigvis afhængig af indskuddets størrelse. Nogle få sites, som du vil opdage når du læser om bonussen hos pokerudbyderen, har i stedet nogle bonuskoder som du skal indtaste sammen med dit første indskud. Indbetaler du f.eks. $20 til kontoen, kan du sagtens få en $1000 bonus alligevel.

Du skal dog være opmærksom på, at alle pokerbonusserne skal spilles fri, før de står på din pokerkonto. Det sker ved at du spiller poker for rigtige penge, og dermed automatisk opsparer VIP points som er med til at udløse din bonus bid for bid eller på én gang. Hvis bonussen udbetales på én gang – når hele bonuskravet er mødt – skal du være obs på, hvor meget rake det kræver at spille den fri.

Der er ikke noget ved at have en $1000 bonus som udbetales på én gang, hvis du kun kan nå at spille 50% fri. Så får du nemlig ikke en rød reje ud af det. Tag derfor en bonus af en moderat størrelse, hvis du ikke spiller ret meget poker, for du har typisk 60-90 dage til at spille bonussen fri.

Udbetales bonussen i mindre portioner hver gang du når et bestemt antal points, kan du bedre gå efter en lidt større bonus, da du løbende for udbetalt bonuspenge og derfor ikke mister hele din fremgang, hvis tiden rinder ud før bonussaldoen gør.

Læs lidt mere om Party Poker bonus her.

 

Ny til poker: – Cash games eller turneringer?

Hvis du er ny til poker, kan du hurtigt blive fristet til at sætte dig til bords ved cash game-bordene, de såkaldte “pengespil”. Alt poker handler i bund og grund om at satse, og dét gør man i den grad, når man spiller cash games, for her er der kontant afregning i hver eneste hånd. Det er altså rigtige kroner og ører du satser, når du spiller cash games, og det kan gå stærkt – både den ene og den anden vej.

Helt generelt anbefaler vi nye spillere at holde sig fra cash games, indtil man er 100% sikker på, at man har en god slagplan ved bordene, og er begyndt at få styr på sine modstanderes ranges og linjer. Aner du ikke hvad ranges og linjer er, bør du overveje at betragte poker som et vidensspil, og søge mere information om poker strategi på nettet eller via poker bøger.

Alle kan være heldige i poker på en enkelt aften, og vinde store summer som får en til at føle sig som en vaskeægte poker pro, men der er også noget der hedder begynderheld, som man bør være opmærksom på. De dygtigste pokerspillere i verden bruger talrige timer væk fra bordene, hvor der arbejdes med analyse af tidligere spillede hænder og deslige, og hvis du sidder ved det samme cash bord i timevis med en rigtig dygtig spiller, og du samtidigt ikke selv har helt styr på, hvad du gør og hvorfor du gør det, så vil du med stor sandsynlighed forlade bordet som en taber.

 

Vi anbefaler at spille turneringer

Vi anbefaler i stedet til nye spillere, at man starter med at spille turneringer – og gerne freerolls – for her kan du bedre kontrollere indsatserne, og samtidigt er der som regel flere timers poker for pengene. Indbetaler du f.eks $50 første gang, kan du spille utallige billige turneringer til $1, $3 eller $5, hvor du højest kan tabe det beløb turneringen koster at spille.

Spillerne i turneringerne spiller med chips, som ikke har en monetær værdi i sig selv. Det gælder om at vinde så mange chips som muligt, og holde sig i live i turneringen mens blinds stiger og andre spillere falder fra. Er du med til det allersidste, og rammer finalebordene, kan du mangedoble din indsats. $5 kan blive til $10.000, hvis du vinder den rigtige turnering.

Vi håber du er blevet inspireret til at komme i gang med at spille online poker, og vil blot efterlade dig med disse simple ord: “Spil godt, spil sikkert og spil med fornuft!”.