Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Et kig på Superliga sæsonen 2017/2018

Da Superligaen blev fløjtet i gang i juli måned sidste år, blev der samtidig fløjtet op for 2. år med den nye Superliga struktur.

Første år var systemet godkendt og flertallet var glade for ændringen, der skabte langt mere spænding i bunden af tabellen, hvor der kom mange knald eller fald kampe.

I år har systemet dog været yderst kritiseret, hvor især SønderjyskE kom i fokus, da de fik en match-fixing sag hængende rundt om halsen, efter de tabte til FC Midtjylland i sidste sekund. Den scoring gav nemlig SønderjyskE en stor fordel, da de røg over i det “gode” nedrykningsspil.

Rygterne siger også, at systemet er blevet evalueret, og at der allerede kommer til at ske ændringer fra den kommende Superliga sæson.

Hvordan ser det ud i toppen af Superligaen?

Hvis man tager et kig på det forjættede land, top 6, så er der fortsat spænding til det sidste. Ser man lige bort fra AC Horsens og AaB der absolut intet har at spille for udover det kosmetiske, så er der spænding i toppen.

Brøndby ligger på førstepladsen, men de har altså FC Midtjylland åndende lige i nakken. Samtidig er der spænding omkring bronzemedaljerne, hvor FCK har hentet det store forspring, som FC Nordsjælland ellers startede foråret med.

Meget tyder dog på, at når de sidste kampe er afviklet, så vil stillingen i top 6 se således ud:

Brøndby

FC Midtjylland

FC København

FC Nordsjælland

AaB

AC Horsens

Hvordan ser det ud i bunden?

I bunden af Superligaen er det første gruppespil overstået, og her fik Hobro, AGF, SønderjyskE og OB sikret sig en ny sæson i Superligaen og muligheden for at spille sig i Europa, mens Helsingør, Silkeborg, Randers og Lyngby skal kæmpe om at undgå nedrykningen.

Holdene blev parret til følgende play-off kampe.

AGF – OB

SønderjyskE – Hobro

Lyngby – Silkeborg

Helsingør – Randers

AGF vandt i det første opgør med 3-2 over OB, mens SønderjyskE vandt 1-0 over Hobro. I nedrykningskampene endte det med en 2-1 sejr til Lyngby over Silkeborg, mens Randers noget heldigt fik hevet et uafgjort resultat hjem.

Hvilke hold kan være tilfredse med sæsonen?

Tager man et overordnet kig på hele sæsonen, så er der ingen tvivl om, at alle hold i top 6 pånær FC København kan være tilfredse med deres sæson. Brøndby og FCM er i tæt infight om guldet, mens ingen havde forventet noget af FC Nordsjælland.

AC Horsens overraskede alt og alle med deres top 6 placering, mens AaB nok havde ønsket lidt flere point.

I bunden af ligaen er der også stor tilfredshed hos SønderjyskE og Hobro, mens AGF og OB nok havde håbet på mere. I bunden af ligaen kan ingen af de fire nedrykningstruede hold være tilfredse med sæsonen.